Workshops

Staat dat oude meubelstuk je aan te staren, smekend om een tweede leven? Zin om er een kunstwerkje van te maken maar geen flauw idee waar te beginnen? Of misschien snak je gewoon naar een nieuwe, bruisende hobby?
Goed nieuws! Niet alleen kan je jouw innerlijke Picasso ontketenen, je doet ook nog eens een knipoog naar Moeder Aarde. Duik in een van onze workshops en tover dat ‘oude beestje’ om tot een waar pronkstuk!
Scroll lekker verder voor al onze fun opties, en weet: dit lijstje groeit net zo snel als jouw enthousiasme.
Vragen? Gooi ze onze kant op, we vangen ze met plezier op!

Meubel pimpen voor beginners

Heb je de artistieke jeuk in je vingers? Kriebelt het idee om een op maat gemaakt, uniek meubelstuk in je eigen huis te hebben? Dan is deze workshop jouw sprankelende licht aan het eind van de regenboog! We nemen een ouderwets, stoffig meubelstuk en transformeren het tot een flitsend, fris item dat je interieur naar een hoger niveau tilt. En weet je wat het mooiste is? Door te kiezen voor oude meubels brengen we hulde aan duurzaamheid, authenticiteit en de robuustheid van het materiaal.

Je leert de waarde van een grondige voorbereiding, een stap die even essentieel is als een klodder verf op je penseel. We maken van jou een echte Picasso in de verftechnieken, waardoor je naadloze, egale kunstwerken kunt creëren. We wandelen samen door het proces, stap voor stap, totdat jouw meubelstuk de make-over heeft ondergaan die het verdient. Bovendien bombarderen we je met handige tips, trucs en een schat aan kennis over materialen en technieken.

Na deze basiscursus ben je niet alleen trotse eigenaar van een prachtig getransformeerd meubel, maar ben je ook uitgerust met de vaardigheden om thuis je eigen verfrijkdom te creëren! Kun je de verleiding al voelen om die blikvanger te maken? Aarzel dan niet langer en schrijf je in, want de plaatsen zijn gelimiteerd tot slechts 6 meesterlijke meubelkunstenaars.

Deze workshop duurt een boeiende, leerzame en ongetwijfeld plezierige 5 uur.

Datum:
* zaterdag 27 april 2024 van 13u – 18u (VOLZET)
* zaterdag 25 mei 2024 van 13u – 18u (VOLZET)
* zaterdag 15 juni 2024 van 13u -18u (VOLZET)
* zaterdag 29 juni 2024 van 13u – 18u (VOLZET)
* vrijdag 21 juni 2024 van 13u – 18u (VOLZET)
* zaterdag 24 augustus 2024 van 13u –  18u (VOLZET)
* zaterdag 21 september van 13u – 18u (VOLZET)
* zaterdag 12 oktober van 13u – 18u
* zaterdag 23 november van 13u – 18u

Inbegrepen: persoonlijke begeleiding, alle nodige materiaal, ecologische verf, pauzesnacks
Meebrengen:
* schort/kledij die tegen een verfspat kan
* haardroger!
* je brengt zelf een klein meubeltje mee (zorg dat je het zelf kan dragen). Indien gewenst kan er ook voor een meubelstuk gezorgd worden – gelieve dit tijdig te melden. Heb je hier vragen rond, neem gerust contact op.
Prijs: €85 (indien je wil dat er voor een meubel gezorgd wordt, komt er €20 bij, ter plekke te betalen via bankapp of cash)
Locatie: Frans Van Ryhovelaan 247B te Gent
Inschrijven doe je hier

snuistertour: zoektocht naar het ideale pimpmeubel

Ben je klaar om een meubel te upgraden, maar heb je geen idee waar je moet beginnen of hoe je het moet aanpakken? Gefeliciteerd! Je hebt zojuist het gouden ticket naar onze weetjes- en snuistertour gevonden, waar je leert wat belangrijk is bij het kiezen en pimpen van een tweedehands meubel.

Tijdens deze magische wandeltocht door het wonderlijke Gent maken we halt bij 5 toffe pareltjes: iedere stop is een bron van inspiratie voor het upcyclen van jouw meubel en biedt mogelijkheden om dit te combineren met fonkelnieuwe elementen. Je zult versteld staan van de ‘oh-zo-nuttige’ kennis over houtsoorten, meubelbewerkingen, het hanteren van verschillende materialen (hout, fineer, plastic, enz.) en mogelijke beschadigingen, evenals de prijzen van meubelstukken. Via speelse opdrachten dagen we je ook uit om out-of-the-box te denken over je toekomstige creaties.

Laat je meevoeren op dit ‘aha!’-avontuur en bouw het zelfvertrouwen op dat je nodig hebt om met meubelmakeovers te beginnen. Als kers op de taart proosten we met een drankje in een charmant depot waar jouw tweedehands-hart sneller gaat kloppen.

Deze interactieve tour duurt een boeiende 3,5 uur. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt tot 8 avonturiers klaar om de wondere wereld van meubelupcycling te ontdekken.

Datum:
* zaterdag 4 mei 2024 van 9u tot 12u30 (VOLZET)
* zaterdag 7 september 2024 van 9u tot 12u30
* zaterdag 12 oktober van 9u tot 12u30
Inbegrepen: zie bovenstaande + 1 drankje
Meebrengen: je voeten zijn je dankbaar voor makkelijke stappers
Prijs: €45
Locatie: vertrekpunt: Afrikalaan 65 te Gent
Inschrijven doe je hier

Deze Tour kan ook privé geboekt worden voor groepen – formulier

Meubel pimpen: verweerde look

Ben jij klaar om de geheimen te ontrafelen van het transformeren van meubelstukken in verbluffende kunstwerken met een verweerde uitstraling? Stap binnen in onze workshop “Meubel Pimpen: Verweerde Look Creëren” en ontdek de magie van het verfraaien van meubels op een manier die duurzaamheid, authenticiteit en creativiteit omarmt.

Misschien volgde je reeds onze andere workshop ‘Meubel pimpen voor beginners’? Daarin leer(de) je heel mooi, strak en streeploos schilderen.
In de workshop ‘verweerde look’, gaan we met een heel andere techniek aan de slag. Je leert daarin om een doorleefde look te bereiken die je meubels karakter en persoonlijkheid geven. We dagen je uit om te experimenteren met verschillende lagen verf, waarbij je speelt met texturen en kleuren om een unieke esthetiek te creëren. Daarnaast ontdek je hoe je eventueel sjablonen en wax kan gebruiken om je meubelstukken nog meer af te werken en diepgang te geven.

Je wordt begeleid bij elke stap van het proces, van de voorbereiding van je meubelstuk tot de laatste afwerkingsdetails. Of je nu een beginnende doe-het-zelver bent of al ervaring hebt met meubelrenovatie, deze workshop biedt voor elk niveau iets nieuws en opwindends.

Schrijf je vandaag nog in en reserveer je plek in deze boeiende en inspirerende workshop. Ontdek hoe je je huis kunt transformeren met een unieke verweerde uitstraling en laat je creativiteit de vrije loop!

Datum:
* zaterdag 9 november 2024 van 10u – 16u30

Inbegrepen: persoonlijke begeleiding van een professional, alle nodige materiaal, ecologische verf, pauzesnacks
Meebrengen:
* schort/kledij die tegen een verfspat kan
* haardroger!
* je brengt zelf 2 à 3 items mee. Indien gewenst, kan voor stukken gezorgd worden – laat dit gerust weten. Heb je hier vragen rond, neem  contact op.
Prijs: €95
Locatie: Frans Van Ryhovelaan 247B te Gent
Inschrijven kan hier

Restyle café/Open atelier

Hey daar, gepassioneerde meubelpimpers! Droom je van een plek waar je jouw creativiteit kan laten bruisen en je meubels kan transformeren tot ware kunstwerken? Kom dan gezellig langs in ons Restyle Café, waar de magie van creativiteit tot leven komt.

Bij Nessed Up bieden we jou de perfecte omgeving om jouw DIY-dromen waar te maken. Ons open atelier staat klaar om jou te verwelkomen.
Neem je eigen meubelstuk mee en duik in ons open atelier, waar je volledig vrij en zelfstandig aan de slag te gaat. Je krijgt toegang tot een scala aan pimptafels, gereedschap, schuurpapier, borstels, en nog veel meer. Alles wat je nodig hebt om jouw meubelstukken te transformeren tot ware kunstwerken staat voor je klaar. Natuurlijk verwachten we dat je alles netjes achterlaat voor de volgende creatieve ziel! Zo blijven onze materialen in topconditie voor jou en anderen om van te genieten.

Heb je zin om onze verf te gebruiken? Geen probleem! Je kunt ter plaatse betalen en vergeet niet om een schoongemaakt potje met deksel mee te brengen om je verf in te bewaren.

En dat is nog niet alles! Nessa, staat als professionele begeleider klaar om je te ondersteunen met advies en praktische tips. En je kan ook volop inspiratie opdoen bij andere enthousiaste restylers die aanwezig zijn.
En laten we eerlijk zijn, een Restyle Café zou niet compleet zijn zonder wat lekkers om van te genieten. Dus zorg ervoor dat je je dorst lest en je lekkere trek stilt terwijl je aan het werk bent.

Klinkt dit als jouw ideale creatieve uitje? Wacht dan niet langer, reserveer je plaatsje vandaag nog in voor ons Restyle Café! En maak je dromen van meubels opknappen waar!

Inbegrepen:
• Gebruik van de ruimte
• Gebruik van materiaal (voor verf wordt een bijdrage betaald)
• Tips en advies, indien gewenst
• Drank en versnaperingen

Meebrengen:
• Jouw eigen (meubel)stuk waar je aan wil werken
• Kleren die tegen een verfspat kunnen
• Een haardroger
• Eventueel een uitgewassen bokaaltje (als je verf wil aanschaffen)

Datum:
* donderdag 12 september van 18u30 – 22u30
* vrijdag 18 oktober van 14u – 18u
*  woensdag 20 november van 18u30 – 22u30
Prijs: €37
Locatie: Frans Van Ryhovelaan 247B te Gent
Inschrijven kan hier

Meubel pimpen: Afwerkingstechnieken (wax, sjablonen, transfers)

Voor wie al enige ervaring heeft in meubels opknappen en zich verder wil bekwamen in afwerkingstechnieken. In deze workshop voeg je een unieke flair toe aan je interieur! (je kan als voorbereiding de basisworkshop ‘Meubel pimpen voor beginners’ volgen)

Tijdens deze hands-on workshop leer je de geheimen van drie populaire afwerkingstechnieken: • Wax: welke soorten wax zijn er, wanneer gebruik je welke wax en hoe kunnen we ze inzetten om je meubel meer diepgang te geven. • Sjablonen: Leer hoe je sjablonen kunt gebruiken om patronen en ontwerpen toe te voegen aan je meubels, waardoor ze een uniek en persoonlijk tintje krijgen. • Transfers: Verken de wereld van transfers en leer hoe je afbeeldingen en designs kunt overbrengen op je meubelstukken zodat ze een echte eyecatcher worden.

Stap voor stap, loodsen we jou door deze afwerkingstechnieken. Door deze extra toevoegingen, kan je verschillende vibes geven aan je restyle-projecten. We experimenteren met deze technieken op kleine (houten) items zoals bvb een dienblad, een krukje, boomschijven, kaders, e.d. Met de aangeleerde technieken kan je daarna zelf aan de slag om deze op meubels toe te passen. Op deze manier ga je ook met enkele afgewerkte stukken naar huis. Als dat niet fijn is!

Inbegrepen: • Professionele begeleiding • Stappenplan • Gebruik materiaal (verf, borstels, wax, sjablonen en transfers) • Drank en versnaperingen • Je brengt zelf enkele houten items mee. Maar er zijn ook altijd gratis items beschikbaar in het atelier. Dus helemaal niet erg als je niks vindt. Nessed Up to the rescue! 😉

Datum
* zaterdag 26 oktober 2024 van 13u30 – 17u
Inbegrepen: gebruik alle materiaal en begeleiding – je mag je creaties meenemen naar huis.
Prijs: €70
Meebrengen: kleren die tegen een spat verf kunnen
Locatie: Frans Van Ryhovelaan 247B te Gent
Inschrijven kan hier

Deze workshop kan ook privé geboekt worden

Contact

Meubel pimpen: 2-daagse Bootcamp

Welkom bij deze unieke tweedaagse workshop: de ‘Bootcamp Meubel Pimpen’!
Ben je klaar om jouw huis een persoonlijke touch te geven en jouw creativiteit de vrije loop te laten? Deze 2-daagse workshop is jouw ticket naar een wereld van meubeltransformatie en decoratie. We knappen een meubel op van A-Z, met alle bijhorende tips en trics!

Dag 1: 10u-16u00
Na de kennismaking, starten we met een actieve sessie over waarop je best let als je een meubel aankoopt om te pimpen. Je zult versteld staan van de ‘oh-zo-nuttige’ kennis over houtsoorten, meubelbewerkingen, het hanteren van verschillende materialen (hout, fineer, plastic, enz.) en mogelijke beschadigingen, evenals de prijzen van meubelstukken.

Daarna steken we de handen uit de mouwen en gaan we concreet aan de slag met een meubel dat je zelf meebrengt. (er kan evt voor een meubel gezorgd worden). Je leert de waarde van een grondige voorbereiding, een stap die even essentieel is als een klodder verf op je penseel. We maken van jou een echte Picasso in de verftechnieken, waardoor je naadloze, egale kunstwerken kunt creëren. We wandelen samen door het proces, stap voor stap, totdat jouw meubelstuk de make-over heeft ondergaan die het verdient. Naast het schilderen, hebben we ook oog voor andere vibes creëren via wissel van kastknoppen/hendels en blikken we al even vooruit op afwerkingstechnieken.

Tussendoor, en aangevuld aan het slot van deze dag, duiken we in de wereld van materialen. Leer alles over verfsoorten, penselen, en andere benodigdheden die nodig zijn om jouw meubelstuk te laten stralen.

(Optioneel: ’s avonds bestaat de mogelijkheid om met de groep deelnemers te gaan eten in een origineel restaurant in Gent. Als je hieraan wenst deel te nemen, laat dit zeker weten bij de bemerkingen. Dit restaurantbezoek wordt apart afgerekend de avond zelf, ca. €35)

Dag 2: 10u-16u30
Op dag twee gaan we dieper in op afwerkingstechnieken. Je werkt je meubel af zodat het een prachtplaatje wordt! Misschien wil je een sjabloon, wax of een eyecatcher-extraatje aanbrengen? Dat kan! Deze technieken worden grondig uitgelegd, en je kan kiezen met welke je aan de slag gaat.
Tenslotte leggen we jouw opgeknapte meubel vast op camera, inclusief kleine tips voor het maken van die perfecte Instagram-waardige foto’s.

Wees maar zeker, deze 2-daagse onderdompeling jouw kans is om je creativiteit te ontketenen en je huis om te toveren tot een persoonlijke en levendige ruimte. Doe mee met de ‘Bootcamp Meubel Pimpen’ en ontdek de kracht van jouw eigen handen en verbeelding. Schrijf je nu in en laat jouw meubels stralen!

Datum:
* zaterdag 2 en zondag 3 november 2024
Inbegrepen
* (brood)lunches op de 2 dagen
* drank en pauzesnacks
* professionele begeleiding
* gebruik alle metarialen gedurende de 2-daagse
* checklists en stappenplannen, zodat je thuis ook nog zelfstandig aan de slag kan
Prijs: €295
Meebrengen
* meubel dat je wil pimpen (er kan evt voor een stuk gezorgd worden, mits een meerprijs van €20 – gelieve dit tijdig te laten weten)
* kleren die tegen een verfspat kunnen
* haardroger
Locatie: Frans Van Ryhovelaan 247B te Gent
Inschrijven: hier

Deze workshop kan ook privé geboekt worden (met minimum aan 4 personen)

Decoratie en interieur-
accessoires pimpen met Saltwash

Een tweede leven voor jouw oude vazen, flessen, terracottapotten, (foto)lijsten, enz.? Geen probleem! Laat je artistieke vingers los op je oude spulletjes en verander ze in een uniek decoratie-element of het perfecte cadeau. Dit kan allemaal met saltwash, een creatieve superheld onder de decoratietechnieken. Saltwash brengt niet zomaar kleur aan je verf, maar ook textuur en structuur. Of je nu kiest voor een grove bohemien-uitstraling of een verfijnde afwerking, met saltwash zijn de mogelijkheden eindeloos.

Tijdens deze workshop dompelen we je onder in de wereld van gelaagdheid. Met verschillende lagen en kleuren creëer je adembenemende effecten die je vrienden en familie zullen doen “Wow!” zeggen.

Het mooiste aan saltwash? Het is als de Zwitserse zakmes van de decoratietechnieken: je kunt het op bijna alles toepassen (hout, glas, metaal, enz.) De enige grens is je verbeelding.

In deze workshop krijg je een volledige uitleg over hoe je met saltwash kunt werken, gaan we spelen met kleuren en lagen, en passen we deze technieken toe op verschillende items. Je zult merken dat het verrassend eenvoudig is en een spectaculair snel resultaat oplevert! Breng 3 à 4 items mee die schreeuwen om een makeover. (We kunnen ook zorgen voor items als je dat wilt – laat het ons gewoon weten)

Deze workshop duurt een boeiende 3,5 uur en is gegarandeerd een feest voor je creativiteit. Nieuwsgierig hoe je jouw interieur een extra sparkle kan geven? Wacht dan niet langer en schrijf je in! De plaatsen zijn beperkt tot 6 creatieve genieën, dus mis deze kans niet!

Datum:
*zaterdag 20 april 2024 van 9u tot 12u30

Inbegrepen: gebruik alle materiaal en begeleiding 
Prijs: €75
Meebrengen: kleren die tegen een spat verf kunnen, vazen, potten, flessen, enz (info volgt via mail), een haardroger!
Locatie: Frans Van Ryhovelaan 247B te Gent
Inschrijven doe je hier

Deze workshop kan ook privé geboekt worden

Workshop Betondecoratie

Hou je van een interieur met een twist aan DIY decoratie?Dan is deze workshop met betondecoratie iets voor jou! Met relatief eenvoudige technieken, creëer je in een handomdraai verbluffend resultaat. En je gaat ecologisch te werk, want voor je creaties gebruik je plastic afval (jaja, haal die PMD-zak maar leeg ;-))
Deze workshop bestaat uit 2 sessies.
Sessie 1:
* krijg je uitleg hoe je met betonproduct werkt
* je leert hoe je mallen van plastic afval kan inzetten om verrassende sculpturen te maken
* je maakt 3 à 4 items naar keuze 
Sessie 2:
* ga je afwerken (door te schilderen, extra decoratieve elementen toe te voegen, enz.)
* je kiest bij elk item of je voor kleur, charmant, strak of stoer gaat

Elke sessie duurt 3u.

Na deze workshop heb je verschillende items om je huis dat extraatje te geven, of kan je iemand een plezier doen met een tof DIY cadeau!

Datum
Inbegrepen: gebruik alle materiaal en begeleiding – je mag je creaties meenemen naar huis.
Prijs: €75
Meebrengen: kleren die tegen een spat verf kunnen
Locatie: Frans Van Ryhovelaan 247B te Gent
Inschrijven doe je hier

Deze workshop kan ook privé geboekt worden

Contact

Privé-workshop

Wil je samen met vrienden of collega’s een workshop boeken? Dat kan! Zowel de inhoud als locatie kan besproken worden. Aanvraagformulier
Ook specifieke projecten of opdrachten kunnen, neem contact op voor de mogelijkheden.

NessepUp_WEB-71

Jouw persoonlijke pimpcoach!

Je hebt een meubel staan waar je mee aan de slag wil, maar je durft het niet alleen? Je wil advies hoe je het best de restyling aanpakt? Je wil (iets in) je interieur veranderen, maar je weet niet waar zoeken? Geen nood, ik help je graag op weg! We maken een afspraak – ik trakteer de koffie (of de wijn 😉 ) – en we gaan samen op zoek. Dat kan heel praktisch zijn: van het meubel zoeken, tot samen het meubel onder handen nemen. Neem gerust contact op voor verdere informatie.

Cadeaubon

Wil je iemand verrassen met een toffe creatieve workshop? Vraag dan een cadeaubon aan! 

Wat mensen zeggen...

Suzy uit Mariakerke: 
“Nessa geeft bruikbare en haalbare tips en inspiratie mee. Haar productkennis en ervaring vormen absoluut een meerwaarde, maar ze staat ook open voor input van deelnemers en weet een aangename sfeer te creëren. Ze voorziet bovendien een mooi assortiment aan degelijk materiaal dat je ter plekke kunt gebruiken. Het feit dat je tijdens deze workshop met een à la minute gekozen meubeltje aan de slag gaat (en niet met een langgekoesterd familiestuk of een zorgvuldig uitgekozen vondst) zorgt ervoor dat je de schroom om effectief te verven snel opzijzet. De workshop duurt lang genoeg om een mooi resultaat te hebben en kort genoeg om aandachtig en enthousiast te blijven.”

 

Kristel uit Gent:
“Heel leerrijke workshop! Veel tips en tricks meegekregen. Super leuk dat je uw meubeltje kunt meenemen naar huis.”